Україна і світ

Пропонували дати хабар: Амадор Лопес пригадав, як отримував паспорт України


Хореограф та співак венесуельського походження Амадор Лопес згадав, як отримав українське громадянство. Він доволі довго йшов до своєї мрії, і на шляху до неї йому навіть пропонували пришвидшити процес за фінансову винагороду. Простіше кажучи, за хабар.

Амадор Лопес про відчуття себе українцем

Артист зазначив, що завжди відчував себе більше українцем, ніж венесуельцем, хоча й приїхав сюди лише у 17 років. Тепер він хоче допомогти вибратися з Венесуели своєму брату.

– Дуже складна ситуація там, але сюди він не хоче. Навіть не тому, що війна, а тому, що він хоче одразу приїхати й почати працювати, тобто в іспанськомовну країну, – пояснив Амадор.

Сам хореограф визначився одразу, ось тільки отримати українське громадянство виявилося доволі довгою справою. Це при тому, що сталося це ще до повномасштабного вторгнення. Зараз, каже Лопес, це було б зробити ще складніше.

Амадор Лопес про отримання українського паспорта

Артист зізнався, що йому пропонували пришвидшити процедуру. На той момент це коштувало $15 тис., але для нього як для відомої людини зробили знижку – просили $10 тис. Лопес від пропозиції відмовився.

– Я – українець. Я люблю цю країну і стільки хочу зробити для неї. Я стільки роблю для того, щоби бути гідним громадянином України. Якщо ви дійсно хочете, щоби я був громадянином України, будь ласка, робимо це правильно, – акцентував Амадор.

Хореограф зазначив, що його громадянство підписував президент України Володимир Зеленський. Вони знайомі, але напряму до нього з проханням пришвидшити отримання паспорта Амадор Лопес не звертався. Хоча, додав, навіть має його номер, оскільки свого часу вони нерідко співпрацювали.

Раніше Лопес вразив користувачів мережі знанням української мови. Коментатори зазначили, що він говорить краще за багатьох українців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: скрин з інтервʼю

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 19:06:11