Україна і світ

Блінкен: США будуть коригувати свою позицію щодо зброї, яку передають Україні

Фото: Офіс президента

Держсекретар Сполучених Штатів Ентоні Блінкен заявив, що Росія змінила свої дії на полі бою й саме тому Україна та її партнери повинні адаптуватись.

Про це повідомляє видання АР.

Росія змінила дії на полі бою: партнери мають адаптуватися

– Оскільки дії Росії змінилися, оскільки змінилося поле бою, ми адаптувалися, – сказав він, додавши, що однією з причин його вчорашнього візиту до Києва було дізнатись про те, що необхідно Україні.

– Однією з цілей мого вчорашнього візиту до Києва було почути від наших українських партнерів, що, на їхню думку, їм потрібно зараз, щоб впоратися з поточним полем бою, в тому числі на сході України та в інших частинах країни, – зазначив Блінкен.

Держсекретар заявив, що в міру того, як розвиватимуться події – США також будуть адаптуватися.

– Я можу сказати вам, що в міру того, як ми будемо рухатися вперед, ми будемо робити те саме, що ми вже робили, тобто ми будемо коригувати за потреби … для того, щоб захистити себе від російської агресії, – підкреслив він.

Нагадаємо, видання Bloomberg раніше повідомляло, що за даними джерел, під час візиту до Києва 11 вересня держсекретар США Ентоні Блінкен та глава МЗС Великої Британії Девід Леммі хотіли, щоб Зеленський виклав план завдання ударів вглиб російської території та довгострокову стратегію війни на наступний рік.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Співрозмовник сказав, що ця зустріч тривала довше, ніж планувалося, і український президент детально пояснив, чому Україні потрібно завдати удару вглиб Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-12 18:40:06