Україна і світ

США обговорюють з Україною перспективи збільшення глибини ударів по території РФ американською зброєю – Кірбі

Фото: Getty Images

США обговорюють з Україною перспективи збільшення глибини ударів по території РФ американськими озброєннями. Поки що обмеження залишаються незмінними.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі у пʼятницю, 23 серпня.

Застосування Україною американської зброї по території РФ

На тлі чуток про застосування HIMARS у Курській області Кірбі попросили прокоментувати, чи розширили США можливість для України використовувати американську зброю для ударів по Росії.

Зараз дивляться

На що він відповів, що не може підтвердити інформацію про удари РСЗВ HIMARS по об’єктах у Курській області.

– Я можу сказати, що не було жодних змін в “інструкціях”, які ми давали українцям про те, де і як вони можуть використати американську зброю для самооборони з іншого боку кордону, – сказав Кірбі.

За його словами, США щодня ведуть діалоги з Україною про дії ЗСУ на фронті.

Він нагадав, що українським воїнам дозволено використовувати американське озброєння для ударів територією Росії “для боротьби з безпосередніми загрозами”.

– Але ми все ще ведемо з ними переговори. Сьогодні я не можу говорити про будь-які політичні переваги в той чи інший бік, і вже тим більше не можу сказати про якісь нові політичні рішення, які були прийняті, – підкреслив координатор зі стратегічних комунікацій.

Нагадаємо, 22 серпня заступниця речника Пентагону Сабріна Сінгх у коментарі журналістам заявила, що США дозволяють Україні бити на території Росії своєю зброєю під час операції в Курській області.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За її словами, політика США дозволяє Україні вести вогонь у відповідь, щоб захиститися від російських нападів з прикордонних регіонів, зокрема Курської області Росії, з якої обстрілюють Сумську область.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 23:44:29