Україна і світ

Чи можна кавун при гастриті – пояснення лікаря


Коли йдеться про гастрит, важливо розуміти, як продукти харчування впливають на запалений шлунок.

Тому Факти ICTV звернулися до гастроентеролога Анастасії Чечкань, щоб дізнатися, чи можна їсти кавун при гастриті.

Чи можна їсти кавун при гастриті

Гастрит – це запалення слизової оболонки шлунка, яке може призводити до болю, печії та інших неприємних симптомів.

Зараз дивляться

– Щоб уникнути загострень гастриту, важливо дотримуватися дієти. Наприклад, наприкінці літа-початку осені багатьох пацієнтів цікавить, чи можна їсти кавун, – каже лікарка.

Адже деякі люди можуть відчувати здуття живота через високий вміст цукрів, зокрема фруктози. Це призводить до дискомфорту, особливо в тих, хто має підвищену кислотніть шлунка.

І навіть при низької кислотності кавун може спричинити загострення через індивідуальну непереносимість або чутливість до деяких компонентів.

Крім того, під час гострої фази гастриту кавун краще взагалі не їсти. А от коли захворювання переходить у стадію ремісії, його можна вживати, але з певними обмеженнями.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Передусім варто скоротити розмір порцій до 100 г на день. А щоб уникнути небажаних реакцій, його необхідно їсти окремо від інших продуктів,

– Якщо після вживання кавуна ви відчуваєте дискомфорт або загострення симптомів, краще від нього відмовитися, – рекомендує гастроентеролог.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 17:50:42