Україна і світ

Казковий дубайський шоколад: рецепт швидкого приготування


Зараз на піку популярності в соцмережах – дубайський шоколад. Цей десерт приємно дивує не лише своїм розкішним виглядом, але й незабутнім смаком.

У складі рецепта дубайського шоколаду є фісташкова паста та тісто Катаїфі. Ці інгредієнти замінити на інші не вдасться. Але їх можна знайти у великих супермаркетах.

Фісташкова паста – це багатий на смак кремовий продукт, який часто використовують для приготування кондитерських виробів, кремів і десертів.

Зараз дивляться

Тісто Катаїфі, з його хрусткою текстурою і тонкими волокнами, є основою для багатьох арабських і середземноморських десертів. Воно відмінно підходить для приготування десертів з начинками чи випечених солодощів.

Отже, як зробити дубайський шоколад в домашніх умовах легко і просто – читайте в матеріалі.

Дубайський шоколад: рецепт

Неперевершений смак дубайського шоколаду робить його чудовим вибором для святкових моментів або як вишуканий подарунок.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інгредієнти:

  • молочний шоколад – 2 плитки (180-200 г)
  • фісташкова паста – 70 г
  • тісто Катаїфі – 50 г
  • вершкове масло – 1 ст. л.

Приготування дубайського шоколаду покроково:

  1. Розпочнімо з шоколадної основи. Ламаємо на шматочки та розтоплюємо одну плитку молочного шоколаду. Зробити це можна у мікрохвильовці чи на водяній бані.
  2. Розтоплений шоколад виливаємо у форму. Рівномірно розподіляємо його по дну форми, злегка піднімаючи шоколад по краях.
  3. Поміщаємо форму з шоколадом у морозилку на 20 хвилин для застигання.
  4. Для начинки у сковороді розтоплюємо вершкове масло. Тісто нарізаємо і викладаємо до масла. Смажимо його, помішуючи, до золотавого кольору.
  5. Форму з шоколадом виймаємо з морозилки. Розподіляємо поверх шоколаду фісташкову пасту та смажене тісто Катаїфі.
  6. Поломану на шматочки другу плитку шоколаду розтоплюємо та виливаємо у форму поверх тіста.
  7. Поміщаємо десерт застигати у морозилку на 1-2 години.
  8. Потім дубайський шоколад нарізаємо та насолоджуємося смаком.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 17:54:01