Україна і світ

Байден телефоном повідомив Зеленському про новий пакет допомоги для України – Білий дім

Фото: Офіс президента

Президент США Джо Байден під час телефонної розмови з президентом України Володимиром Зеленським оголосив про новий пакет допомоги Україні на передодні Дня незалежності.

Про це повідомляють на сайті Білого дому.

Новий пакет допомоги для України від США: що відомо 

Як зазначають на сайті Білого дому у новий пакет допомоги включає: 

Зараз дивляться
  • ракети протиповітряної оборони для захисту критичної інфраструктури України; 
  • обладнання для боротьби з безпілотниками і протитанкові ракети для захисту від еволюціонуючої тактики Росії на полі бою; 
  • а також боєприпаси для солдатів на передовій і мобільні ракетні комплекси, які їх захищають. 

– Сьогодні я говорив з президентом Зеленським, щоб підтвердити це послання і висловити непохитну підтримку народу України з боку Америки. Протягом двох з половиною років вони відбивали жорстокий натиск Росії, в тому числі відвоювали більш ніж половину території, яку російські війська захопили в перші дні війни. Вони залишилися нескореними перед обличчям жахливих воєнних злочинів і звірств Росії. І день за днем вони захищали цінності, які об’єднують людей в обох наших країнах і в усьому світі – в тому числі незалежність, – сказав президент США. 

Також Байден повідомив Зеленському про запровадження нових санкцій проти майже 400 юридичних і фізичних осіб, які сприяють незаконній війні Росії.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

– Ці дії ґрунтуються на низці історичних кроків, які ми зробили разом з нашими союзниками і партнерами за останні кілька місяців на підтримку України – від передачі винищувачів F-16, зобов’язання поставити сотні перехоплювачів протиповітряної оборони протягом наступного року до швидкого збільшення допомоги у сфері безпеки на фронті після ухвалення нашого Закону про національну безпеку, – зазначив Байден.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-23 22:28:57