Львівський портал

Львівські лікарі виходили дівчинку, яка народилася вагою 800 грамів

Медики Львівського обласного перинатального центру успішно виходили дівчинку, яка народилася із вагою 800 грамів на 30 тижні вагітності. Про це Львівському порталу повідомили у медзакладі.

Після реанімаційних заходів Вікторію з дотриманням теплового ланцюжка, забезпечуючи апаратну вентиляцію легень, перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії новонароджених. Тут дитина отримала всю необхідну терапію.

На 24 добу маленьку пацієнтку перевели у відділення постінтенсивного догляду новонароджених та виходжування недоношених дітей. Респіраторна підтримка стану дитини продовжувалася за допомогою високопотокових канюль.

За час перебування у відділеннях Центру дитину консультували суміжні спеціалісти, а також проводилися всі необхідні обстеження: нейросонографія, ехокардіографія, УЗД органів черевної порожнини та нирок. Банк грудного молока забезпечував необхідне харчування, поки в мами не з’явилося власне молоко.

На 52 добу життя дівчинку перевели на спільне перебування з мамою, а на 70 добу в задовільному стані, з масою тіла 2030 грамів і зростом 41 см – успішно виписали додому.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-14 15:04:59