Україна і світ

Прокурорів Офісу генпрокурора викрито на отриманні хабаря у розмірі $170 тис. – НАБУ

Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили двох прокурорів, які отримали $170 тис. хабара. Одного з працівників відділу Офісу генерального прокурора затримали на робочому місці.

Що відомо про прокурорів, які отримали $170 тис. хабара

За інформацією НАБУ і САП, 15 липня прокурори одержали $170 тис. за ухвалення рішення про закриття кримінального провадження.

Наразі одного з прокурорів затримано в рамках ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України прямо на робочому місці.

Зараз дивляться

Прокурору-хабарнику повідомили про підозру за ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Поки вирішується питання щодо повідомлення про підозру всім викритим особам та обрання їм запобіжних заходів.

Що відповіли в Офісі генпрокурора

Генеральний прокурор України Андрій Костін відреагував на те, що НАБУ і САП викрили двох прокурорів на одержанні $170 тис. неправомірної вигоди.

За його словами, нульова толерантність до корупції – це принципова позиція, а самоочищення органів правопорядку та правосуддя – це постійний процес.

Лише за 2024 рік зусиллями Офісу генерального прокурора та органів досудового розслідування за корупцію та інші зловживання притягнуто до кримінальної відповідальності шістьох прокурорів у різних регіонах України, зазначив Андрій Костін.

Він запевняє, що Офіс генерального прокурора завжди підтримував і продовжує підтримувати всі заходи для боротьби із будь-якими проявами корупції, зокрема, всередині системи прокуратури.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-16 11:45:07