Львівський портал

На захоплених біля Львова землях невідомі аграрії збирають урожай

У Гряді, Малехові, поблизу Ситихова й Малих Підлісків, що поблизу Львова, невідомі аграрії, яких розшукує поліція, вже зібрали половину врожаю з самозахоплених 120 га земель. Про це Львівському порталу повідомили у департаменті містобудування ЛМР.

Минулого року невідомі засіяли та успішно зібрали врожай на 50 га самозахопленої землі. Цьогоріч мова йде про понад 120 га комунальної та державної землі, захопленої у населених пунктах, таких як Гряда, Малехів, Ситихів та Малі Підліски. Торік поліція відкрила кримінальне провадження, проте особи досі не встановлені.

Земля, яка має працювати на всю громаду, наразі приносить прибуток певним особам, завдаючи збитків бюджету на мільйони гривень.

Нагадаємо, що управління держконтролю за використанням земель ЛМР виявило кілька фактів захоплення земель комунальної та державної власності.

Захоплення стосуються 93 га комунальної землі та 8,9 га державної землі, призначеної для будівництва нової концесійної автомобільної дороги Львів – Краковець, а також землі під новостворене кладовище у Малих Підлісках. В Малехові та біля Гряди було незаконно зайнято 21,17 га землі, де горе-аграрії засіяли пшеницю.

Інспектори управління передали матеріали для подальшого реагування правоохоронним та контролюючим службам.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-15 10:26:39