Львівський портал

Львів’янину винесли вирок за пограбування пункту обміну валют

Львів’янину, який напав із ножем на працівницю пункту обміну валют, а потім поцупив звідти 85 тисяч грн, суд дав 8 років тюрми. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про випадок, який стався у Львові у квітні 2020 року. Того дня 40-річний львів’янина вчинив розбійний напад на працівницю пункту обміну валют.

Чоловік скористався тим, що жінка вийшла замінити цифри на табличках курсів валют на вхідних дверях приміщення. Дочекавшись, коли вона повертатиметься на своє робоче місце, зловмисник пішов за потерпілою й напав на неї. При цьому обличчя він сховав за маскою.

Нападник приставив до шиї постраждалої ножа та шляхом удушення подолав її опір. Потім він викрав 85 тисяч грн з обмінника та почав втікати з місця події.

Проте працівниця та переході побігли вслід за крадієм. Під час переслідування чоловік загубив частину грошей, 20 тисяч грн, які були повернуті працівниці обмінника. Спіймати фігуранта в той день не вийшло, це вдалося зробити правоохоронцям протягом місяця.

Суд визнав винним львів’янина у розбої, поєднаному із проникненням до приміщення (ч. 3 ст. 187 Кримінального кодексу України). Його засудили до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

До набрання вироком законної сили зловмисник знаходитиметься під вартою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-15 15:00:41