Львівський портал

У Стрию відкрили мурал загиблому на війні воїну Миколі Озерову

На фасаді житлового будинку у Стрию відкрили мурал в пам’ять Миколи Озерова, який захищав Україну з 2014 року та брав участь в обороні Донецького аеропорту. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської ОВА.

Крім того, тут встановили меморіальну дошку Дмитрові Сущику, який загинув у російсько-українській війні.

Відкриття памʼятного знаку та муралу відбулося напередодні у Стрию. Зокрема, меморіальну дошку Дмитрові Сущику закріпили на фасаді житлового будинку, а безпосередньо на його стіні створили монументальний живопис із зображенням Миколи Озерова. Раніше обидва захисники тут проживали.

Дмитро Сущик був уродженцем Стрия. Свій бойовий шлях розпочав у 2014 році. Тоді служив в 44 окремій артилерійській бригаді імені гетьмана Данила Апостола, а згодом – у складі 93-ї ОМБр Холодний Яр. Незадовго до російського вторгнення, 24 лютого, добровільно повернувся до лав Збройних сил, а саме до своєї першої бригади. Опісля, вже під час повномасштабної війни, став старшим навідником 68 окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша. Загинув воїн 6 травня 2024 року поблизу населеного пункта Семенівка на Донеччині. Йому було 43 роки.

Микола Озеров – родом із Херсонської області. Проживав у Стрию. Вперше став на захист Батьківщини ще у 2014 році. Брав участь в обороні Донецького аеропорту, а також виконував бойові завдання у зоні проведення АТО, ООС. У перші дні повномасштабної війни вступив до лав 103-ї окремої бригади територіальної оборони Збройних Сил України. Обіймав посаду командира роти вогневої підтримки. Військовослужбовець загинув 21 вересня 2022 року під час штурму населеного пункта Ямпіль у Донецькій області. Йому назавжди 44.

Вічна пам’ять Героям!

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-14 13:53:28