Україна і світ

Євро-2024 може призвести до поширення нового виду Covid-19 – експерти

Учені вважають, що на тлі проведення Євро-2024 є небезпека поширення нового підтипу Covid-19 – Flirt або KP.3. Однак точна діагностика не доступна через відсутність тестування.

Що кажуть експерти

Експерт з епідеміології інфекційних захворювань Единбурзького університету та колишній радник уряду Великої Британії з Covid-19 Марк Вулхаус вважає, що сплеск хвороби пов’язаний із чемпіонатом Європи з футболу.

Марк Вулхаус зазначає, що нагляд за випадками захворювання у Великій Британії став набагато менш інтенсивним, ніж будь-коли, тому складно відстежувати підйоми та спади хвиль зараження, оцінювати тяжкість різних варіантів або знати, наскільки ефективні вакцини проти них.

Вулхаус вважає, що влітку 2024 року хвиля інфікувань Covid-19 буде такою ж потужною, як і під час Чемпіонату Європи у 2021 році.

Епідситуація у Британії

Кількість госпіталізованих із Covid-19 у Великій Британії досягла 3,31 на 100 тис. осіб, тижнем раніше цей показник складав 2,67.

Фахівці сумніваються, чи зможуть існуючі вакцини забезпечити потрібний рівень захисту від нових варіантів коронавірусу – KP.2 та KP.3.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 12:17:25