Україна і світ

Як перевірити авто за VIN (вин) кодом в Україні безкоштовно – ІНСТРУКЦІЯ

Потрібно перевірити історію автомобіля, але не знаєте, як це зробити? Дізнатися всю інформацію про транспортний засіб можна за допомогою VIN-коду машини. Це надійний спосіб достукатися правди про транспорт, яку вам не розповість продавець.

За VIN-кодом також можна визначити історію експлуатації транспорту. Продавець не зможе збрехати, якщо отримати доступ до цінної інформації самостійно.

Факти ICTV підготували докладну інструкцію, як перевірити авто за VIN-кодом в Україні.

Зараз дивляться

Що таке VIN-код та навіщо його перевіряти?

Що таке VIN-код? Ця абревіатура розшифровується як Vehicle identification number, у буквальному перекладі означає ідентифікаційний номер транспортного засобу. Він є унікальним для кожного транспорту.

VIN-код – можна порівняти з відбитком пальців для людей. З відкритих джерел можна дізнатися, чи складається автомобіль у викраденні, чи перебуває в заставах, чи утилізований він, чи, можливо, на транспортний засіб накладено якісь обмеження від органів влади?

Найчастіше кодом цікавляться покупці авто, хоч і продавці його найчастіше приховують. Однак, існує кілька способів ідентифікувати авто.

Крок 1. Зайти на сайт Головного сервісного центру МВС України

Щоб перевірити авто за VIN-кодом, потрібно зайти на сайт Головного сервісного центру Міністерства внутрішніх справ України, а саме – Електронний кабінет водія.

Сервіс надає інформацію про транспортні засоби. Також сайт надає можливість користуватися деякими послугами сервісних центрів МВС у дистанційному форматі.

Процес перевірки на сайті безкоштовний – водій може дізнатися рік випуску автомобіля, модель, дату, тип та місце останньої операції з транспортним засобом (ТЗ).

Серед додаткової інформації – тип пального, кількість сидячих місць (включаючи водія), вага машини з навантаженням і без неї, а також іншу інформацію.

Щоправда, за історію власників доведеться доплатити. Важливо, що сервіс надає відкриті дані без порушень конфіденційності.

Крок 2. Увійти в обліковий запис онлайн-сервісу Електронний кабінет водія

Щоб перевірити авто за VIN-кодом, потрібно зареєструватися на сайті, а також створити або увійти до особистого кабінету можна кількома способами, у тому числі через банк та електронний підпис.

Далі потрібно виконати вимоги системи та ввести необхідні для авторизації дані. Якщо ви все ввели правильно, то з’явиться повідомлення про авторизацію користувача – потрібно натиснути Погодитися.

Крок 3. Ввести VIN-код автомобіля

Після успішного входу в Електронний кабінет водія відкриється вікно з послугами сервісу. Потрібно клікнути на верхню праворуч – Перевірка ТЗ.

Далі потрібно виконати вимоги системи та ввести необхідні для авторизації дані.

Крок 4. Отримати потрібні дані транспортного засобу

У разі введення правильного VIN-коду, сервіс відобразить всю важливу інформацію.

Варто враховувати, що з’явиться лише безкоштовна інформація: марка авто, об’єм двигуна, кількість сидячих місць у машині або інші відомості.

Якщо потрібна додаткова інформація – доведеться трохи доплатити, але в такому випадку сервіс надасть повні дані про випадки ДТП або щодо інших питань, які вас цікавлять.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-03 12:06:40