Україна і світ

Ракетна атака на Київ 30 червня 2024: чим атакували столицю

Вчора ввечері, 30 червня, російські загарбники атакували Київ двома крилатими ракетами Іскандер-К. Українські захисники збили обидві, одначе внаслідок падіння уламків є руйнування. 

Про це розповів речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш в етері телемарафону Єдині новини.   

Ракетна атака РФ на Київ 30 червня: деталі

– Вчора ввечері, близько 19:30 ворог застосував крилаті ракети Іскандер-К по Києву. Вдалося збити дві ракети. На жаль, внаслідок падіння уламків пошкоджено інфраструктуру, – розповів речник Повітряних сил. 

Зараз дивляться

За його словами, вчорашня атака на столицю не мала суттєвих змін, окрім того, що терористи атакували столицю ввечері, коли на вулиці було багато людей, а не вночі як росіяни робили це останнім часом. 

– Одначе, можна сказати, що противник переважно атакує вночі досить серйозно своїми ракетами. Цього разу вони вирішили завдати удару ввечері о пів на восьму в неділю, теплого літнього дня, коли було багато людей. Вони так показують своє цинічне обличчя щоразу. Росія – країна-терористка і продовжує підтверджувати це з кожним подібним ударом, – наголосив Ілля Євлаш. 

Нагадаємо, що вчора ввечері, 30 червня, у Києві прогриміли потужні вибухи.

Згодом міський голова Києва Віталій Кличко підтвердив, що у Київській області працювали сили протиповітряної оборони (ППО).

За даними КМВА, внаслідок ракетного удару зафіксовано падіння уламків в Оболонському районі Києва, є пошкодження багатоповерхового житлового будинку.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 859-ту добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та на карті повітряних тривог в Україні.

Джерело: етер телемарафону Єдині новини 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 12:31:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин