Україна і світ

Тарифи на комунальні послуги з 1 липня 2024: що зміниться

Фото: Факти ICTV

Українці отримають платіжки з новими сумами через підвищення цін на електроенергію з 1 червня. Факти ICTV дізнавалися, чи зростуть ціни на комунальні послуги з 1 липня.

Тарифи на комунальні послуги з 1 липня

Тарифи на світло з 1 липня не зміняться порівняно з червнем. Саме з 1 червня діє нова ціна на електроенергію. Минулого місяця, відповідно до Постанови №632 від 31.05.2024, ціну було підвищено до 4,32 грн кВт/год. Тобто сім’я, яка в середньому за місяць споживає 200 кВт/год, повинна буде заплатити 864 грн.

Проте для деяких категорій діють пільгові тарифи. Йдеться про споживачів, які використовують електроопалювальні установки. Для таких людей на період опалювального сезону, вартість електроенергії становитиме 2,64 грн кВт/год.

Зараз дивляться

Споживачі, які встановили двозонні лічильники, мають нічний тариф. Вартість електроенергії вночі становить 2,16 грн кВт/год.

Чи зміняться тарифи на газ з 1 липня

Більшості споживачів України газ постачає компанія Нафтогаз. Близько 12 мільйонів домогосподарств використовують тарифний план Фіксований, за яким вартість одного кубометра газу становить 7,96 грн. Ціна не буде підвищуватися до 30 квітня 2025 року. Тобто тарифи на комунальні послуги в липні 2024 року для клієнтів Нафтогазу не зміняться.

Проте деякі зі споживачів користуються послугами інших газопостачальних компаній. У липні ціна на газ за даними ГазПравда становитиме 7,70-9,99 грн за кубометр блакитного палива.

Фото: ГазПравда

Які тарифи на воду з 1 липня

Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, не планує підвищення тарифів на воду з 1 липня. Але в деяких громадах, де місцева влада не погоджує тарифи з Національною комісією, тому комуналка з 1 липня може збільшитися. Потрібно дізнаватися детальну інформацію щодо тарифів на воду у міськводоканалах. НКРЕКП встановила нові тарифи для непобутових споживачів з 1 червня.

Вартість водопостачання

Комунальні тарифи, Нафтогаз України

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 12:30:05

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин