Україна і світ

Вершинна гниль помідорів: що робити та чим обробити

Помідор – відносно невибаглива рослина, але вона також схильна до хвороб та інших проблем, які можуть її знищити. Щоб тішити сім’ю гарним урожаєм, Факти ICTV розкажуть, що робити, якщо з’явилася вершинна гниль помідорів, і як врятувати рослину.

Вершинна гниль помідорів: симптоми і що робити

Так, на помідорах є вершинна гниль, якщо є певні симптоми. Наприклад, на верхівці плода з’являється водяниста пляма, яка розростається з часом.

Або ж ще зелені плоди самі падають на землю, а водяниста пляма на плодах тріскається і гниє.

Зараз дивляться

Врахуйте, що таке може відбуватися через нестачу кальцію в ґрунті, підвищену кислотність землі або ж недостатню освітленість.

Насамперед потрібно починати поливати теплою водою під корінь, щоб на листя рідина не потрапляла. Ще одна важлива деталь – не допускайте різких перепадів вологості. Порада підійде тим, хто вирощує томати в теплиці.

Вершинна гниль помідорів: як лікувати

Важливо якнайшвидше обрізати уражені плоди і листя, а потім провести обприскування розчином кальцієвої селітри – достатньо 10 г речовини на 10 л води.

Повторюйте процедуру кожні 7-10 днів.

Можна вдатися і до народних способів – використовуйте настоянку зі шкаралупи яєць, або ж із золи.

Раніше Факти ICTV детально розповіли, що робити, якщо жирують помідори. Сама по собі хвороба не минеться, тому потрібно діяти для збереження плодів.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-01 13:22:29

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин