Україна і світ

У НАТО вивчають досвід України зі знищення морськими дронами кораблів РФ

Країни НАТО вивчають успішний досвід України у знищенні значної частини Чорноморського флоту РФ, використовуючи морські дрони та інші технології. Передусім, це досліджується у контексті розвитку сучасної тактики бойових дій на морі.

Про це розповів заступник командувача Об’єднаного командування сил НАТО у Норфолку контрадмірал Тімоті Генрі, передає Укрінформ.

НАТО вивчає досвід України з застосування морських дронів

На запитання, чи вивчають країни НАТО бойовий досвід України у Чорному морі і як це може вплинути на майбутню тактику ведення бойових дій на морі.

Зараз дивляться

Він зазначив, що країни НАТО “беруть уроки від того, що відбувається зараз, з реалій сьогодення”, а також вивчають, куди можуть “завести технології” впродовж наступних років.

Генрі підкреслив, що НАТО уважно стежить за бойовим досвідом України в Чорному морі та його впливом на майбутню тактику морських дій загалом.

Нагадаємо, у травні голова СБУ Василь Малюк підтвердив, що морські дрони Sea Baby оснащені системами Град, що дає можливість ефективно обстрілювати ворога з моря.

У ГУР заявляли, що завдяки ефективному застосуванню морських дронів ЗСУ змогли забезпечити перевагу в Чорному морі, попри те, що сили ЧФ РФ значно переважали.

Джерело: Укрінформ

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 10:48:53

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин