Україна і світ

в ISW кажуть, що росіян відтіснили з центру Вовчанська

Фото: Генштаб ЗСУ

Сили оборони України напередодні відвоювали позиції на півночі Харківської області та просунулися вперед в межах центральної частини Вовчанська.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни (ISW) в останньому зведенні щодо ситуації на фронті.

Успіхи ЗСУ на Харківщині: росіян відтіснили з центру Вовчанська

– Геолокаційні кадри, опубліковані 28 червня, вказують на те, що українські сили нещодавно просунулися вперед в межах центральної частини Вовчанська (на північний схід від Харкова) вздовж вулиці Героїв Чорнобиля, – кажуть вони.

Зараз дивляться

Аналітики також посилаються на заяву командира українського безпілотного батальйону, що діє на Харківському напрямку, який повідомив 28 червня, що ситуація на півночі області стабілізувалася, а російські війська не досягли жодного значного прогресу приблизно з 12 червня.

За його словами, армія РФ використовує тут як штурмові підрозділи, укомплектовані погано підготовленим особовим складом, так і регулярні війська.

Водночас зауважив, що окупанти швидко поповнюють свої втрати в цьому районі.

– Бойові дії продовжувалися поблизу та в межах Вовчанська 28 червня. За повідомленнями, підрозділи російського інженерного батальйону Фенікс намагаються дистанційно замінувати райони на півночі Харківської області, – йдеться у звіті ISW.

Фото: ISW

Повномасштабна війна в Україні триває вже 857-му добу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-29 09:51:36

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин