Україна і світ

Стефан Романив – умер в Польше

У Польщі помер український активіст і політичний діяч Стефан Романів. Про причини смерті на 68-му році життя не повідомляють, але за 2 дні до смерті він втратив свідомість.

Помер Стефан Романів: подробиці

Про трагедію заявили у Спілці Української Молоді – Стефан був учасником і керівником організації. Відомо, що після конференції в Литві він попрямував до Австралії, і дорогою додому втратив свідомість.

Його терміново доправили в лікарню, і діти Стефана попрямували до Варшави, щоб бути поруч із ним у важкий час.

Зараз дивляться

Романів дуже багато зробив для країни за своє життя – він був першим заступником президента Світового конгресу українців, головою комісії з визнання Голодомору геноцидом проти українського народу і головою проводу Організації українських націоналістів.

Народившись у німецько-українській сім’ї, Романів від самого дитинства відвідував українську греко-католицьку церкву та українську школу в Мельбурні, був активним членом Спілки Української Молоді (СУМ).

Деякий час він працював учителем, після чого активно просував Україну на світовій арені, і за своє життя отримав безліч нагород як від України, так і від Австралії.

Наприклад, влада нашої країни нагородила Стефана Орденом Ярослава Мудрого V ступеня, а також орденами За заслуги І – III ступенів.

Фото: Стефан Романів

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-26 19:04:04