Україна і світ

Наш взвод взяв в полон чотирьох росіян, ще вісьмох ворогів було вбито, – львівські десантники про бої на Курщині

Матеріал поширила пресслужба військової частини.

Костянтин – командир взводу однієї з десантно-штурмових рот 80 одшбр та штурмовик Сергій, згадують перші години боїв на території противника.

«Чесно кажучи, ми довго очікували на цей прорив. Він дещо схожий на визволення Харківщини у 2022 році. Ми вже давно чекали такої нагоди, щоб показати ворогу свою силу та міць», — каже командир взводу Костянтин.

За словами офіцера, завдання були різноманітні.

«У нас було одразу декілька бойових напрямків. Одне з них – зайти якомога далі, в глибину позицій ворога, зачистити територію для подальшого наступу. Сьомого серпня наш взвод взяв в полон чотирьох росіян, а ще вісьмох ворогів було вбито. Одному з поранених ми на місці надали медичну допомогу, і таким чином навіть врятували йому життя», — згадує Костянтин.

Штурмовик Сергій каже про початок наступу.

«Перший день був доволі насиченим. Взяли окупантів в полон, забрали у них зброю, нагодували, зігріли. Здебільшого, це були молоді хлопці, строковики. Один з них, бідолаха, навіть розплакався та радів, що потрапив у полон», — розповідає Сергій.

А комвзводу Костянтин пригадує, що поки вони просувались на свою позицію, ворог зустрів їх обстрілом.

«Наш «Bushmaster» підбили з РПГ. Автомобіль ще навіть відкотився назад, і таким чином вдалось врятувати воїнів, «Bushmaster» – супер машина. Хлопці врятувались, і зайняли більш вигідні позиції. Далі захопили ворожі мінометні позиції, обладнання, ворожі транспортні засоби», — говорить офіцер.

Десантники очікують від цієї операції ворожих втрат: території, особового складу, резерву та боєприпасів. Мета: щоб на інших напрямках військовим було легше.

«З кожним успіхом хлопцям все більше додається сили, завзяття та бажання. Ми виконуємо свою роботу та готові це робити й надалі для всіх українців та для нашого майбутнього», — каже Костянтин про мотивацію своїх побратимів.



Раніше, як писала АрміяInform, бійці 22 окремої механізованої бригади Сухопутних військ розповіли про перші сутички з ворогом на Курщині, зокрема, як їм вдалось взяти 28 полонених та знищити ДРГ одним пострілом.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

 

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-28 17:56:02