Україна і світ

«Партизаном» по окупантах — нова артилерійська система б’є точніше «Града»

Фото бойового іспиту «Партизана» були оприлюднені на каналі бригади.

«Ми розробили її власними силами та за допомогою волонтерів. Нам зварили вартісну конструкцію, яку встановили на пікап. Самі труби, направляючі, взяли з російських трофейних БМ-21 «Град». Електроніку підключали у підрозділі самотужки», — пояснює командир реактивної батареї Давид.

Він управляє боєм на командному пункті. Досвід роботи на «Градах» дозволив йому добитися купності пострілів й дальності польоту снаряда на новій установці.

«У БМ-21 великий розліт — такий принцип дії. Новою установкою ми з 6 снарядів 4 потрапили у район цілі. Це хороший показник. А дальність при цьому не постраждала — ми працюємо так само далеко, як і на звичайних ”БМках”», – коментує Давид.

Він зазначив, що стрільбу вели глибше переднього краю по посадці, де заховалися ворожі розрахунки БПЛА, які постійно дошкуляють піхоті скидами.




Командир взводу Олександр, що керує стрільбою на вогневій позиції, радіє: машина набагато менша за «Град». Тож, її простіше замаскувати.

«Ми можемо ближче під’їхати до лінії розмежування. Не відганяти установку далеко в район очікування. Якщо ціль не потребує роботи цілого пакета, ми відпрацювали 6 снарядів або менше, і не треба ганяти цілу велику машину», — каже Олександр.

У планах підрозділу «довести установку до ідеалу» і розпочати роботу над другою подібною машиною.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Як повідомляла АрміяInform, оператори батальйону ударних безпілотників Black Raven 93 механізованої бригади «Холодний Яр» уразили російський транспорт.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-09-28 19:44:33