Україна і світ

Чиновнику Енергоатома Скопичу повідомили про підозру та обрали запобіжний захід – прокуратура

Фото: Прокуратура Києва

Директору з контрольно-ревізійної роботи АТ НАЕК Енергоатом Олександру Скопичу оголосили про підозру в одержанні хабара в 100 тис. грн. Йому обрали запобіжний захід у вигляді застави в 1 млн грн.

Підозра чиновнику Енергоатома Олександру Скопичу

За інформацією Київської міської прокуратури, спільно з СБУ та за сприяння керівництва АТ НАЕК Енергоатом на одержанні 100 тис. гривень хабаря викрито 48-річного Олександра Скопича.

До нього звернувся представник приватного товариства з проханням допомогти в отриманні оплати від одного з гірничо-збагачувальних комбінатів за договором, укладеним ще в грудні 2022 року.

АТ НАЕК Енергоатом підтвердила затримання Службою безпеки України директора з контрольно-ревізійної роботи Олександра Скопича, якого спіймали на хабарі.

Фото: Київська міська прокуратура

Як стверджують у прокуратурі, чиновник Енергоатома пообіцяв розв’язати питання з керівництвом комбінату за 100 тис. грн. Він погрожував, що у разі відмови надати кошти сприятиме тому, щоб договір не був оплачений.

Підприємець був змушений погодитися на неправомірні умови. Працівника АТ Енергоатом затримано під час отримання грошей в порядку ст. 208 КПК України.

Йому повідомлено про підозру в одержанні неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднаному з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Олександру Скопичу обрано запобіжний захід у вигляді застави на суму 1 млн грн. Санкція статті передбачає тюремне ув’язнення на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна. Триває досудове розслідування.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-09-29 00:18:56