Україна і світ

Що таке чиназес: значення популярного слова у підлітків

Сленг – це спосіб для молоді створити власну ідентичність і відокремитися від світу дорослих. Використовуючи нові слова та вислови, вони відчувають себе згуртованими та об’єднаними.

Мова постійно розвивається, а молодь завжди перебуває в потоці цих змін. Вона вигадує нові слова, щоб описати нові речі, ідеї та почуття. Факти ICTV дізнавалися, що таке чиназес і чому молодь використовує це слово.

Що означає слово чиназес

Чиназес – це слово молодіжного блогера, яке завірусилося в соцмережах. Підлітки використовують його, щоб висловити радість чи задоволення в різних ситуаціях. Грубо кажучи, це мемний синонім для висловів “мені подобається”, “круто” і “класно”.

Зараз дивляться

Чиназес: що це означає та його походження

Слово чиназес підірвало інтернет, ставши вірусним мемом серед молоді. Але перед тим як слово поповнило словниковий запас сучасної молоді та блогерів, воно використовувалося в деяких мовах.

Що означає чиназес – варіанти походження слова:

  • В Узбекистані є місто під назвою Чиназ, співзвучне англійському сhinese (китайський). Передбачається, що ця схожість у вимові породила асоціацію, що стала основою для слова чиназес. Однак ця теорія не пояснює, як саме узбецький топонім трансформувався в молодіжний сленг.
  • За другою версією, чиназес може бути відсиланням до слова сheese (сир), що асоціюється з чимось яскравим і позитивним. Прихильники цієї теорії вбачають у слові чиназес позначення спільноти людей, об’єднаних спільними інтересами.
  • Згідно з третьою теорією, чиназес походить із кавказьких мов, можливо, вірменської. За цією версією, слово використовувалося давно, але не набуло широкого поширення. Чиназес трактується як побажання удачі чи просто гарного настрою.

Чиназес – це не просто нове слово, а особливий мем, що вимовляється з розслабленою інтонацією. У цьому його головна особливість і сенс: воно дає змогу висловити цілу гаму позитивних емоцій: радість, задоволення, кайф.

Чиназес – це мовний феномен, що відображає безпосередність та емоційність сучасного покоління. Тож якщо дитина, побачивши щось смачне на обід, заявить: Чинаазес, це означає, що вона дуже рада.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-19 17:57:49

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин