Україна і світ

Підгодівля гортензії влітку: як і чим

За красою гортензії стоїть кропіткий догляд, й одним із його важливих елементів є літнє підживлення. Факти ICTV дізнавалися, як і чим підгодовувати гортензію влітку.

Підживлення гортензії влітку: призначення

Улітку, в період активного цвітіння і росту, гортензії потрібна особлива увага й турбота. Підживлення дарує їй необхідні сили й поживні речовини, щоб:

  • Квіти були пишнішими і яскравішими.
  • Цвітіння тривало довше.
  • Кущ ріс міцним і здоровим.
  • Підвищилася стійкість до хвороб.

Літнє підживлення гортензії відіграє важливу роль у її здоров’ї та красивому цвітінні. Улітку підживлюйте кущі не частіше одного разу на два-три тижні. Використовуйте добрива з калієм, магнієм і фосфором – це сприяє тривалому рясному цвітінню.

Зараз дивляться

Чим підживити гортензію влітку: перелік добрив

У літній період гортензії потребують підживлення для пишного й рясного цвітіння.

Схема підживлення:

  • Червень – період бутонізації. Буде потрібен азот, фосфор, калій у рівних пропорціях (наприклад, комплексне добриво Азофоска). Потрібні мікроелементи. У період цвітіння бутонам потрібен калій і фосфор, з переважанням калію (наприклад, Калій монофосфат).
  • У липні повторіть підживлення калійно-фосфорним добривом.
  • У серпні квітам потрібен калій. Це необхідно для визрівання пагонів і закладки квіткових бруньок на наступний рік (наприклад, Сульфат калію).

Підживлення гортензії: народні рецепти

Народні добрива, як правило, доступні та прості в приготуванні. Багато з них можна зробити з підручних матеріалів, які є в кожному будинку або саду.

Народні рецепти для підживлення гортензії:

  1. Настій коров’яку. Розведіть 1 частину коров’ячого гною в 10 частинах води. Дайте настоятися 10 днів. Перед використанням розбавте настій водою у співвідношенні 1:10. Полийте гортензії під корінь, намагаючись не потрапляти на листя.
  2. Настій курячого посліду. Розведіть 1 частину курячого посліду у 20 частинах води, дайте настоятися 3 дні й розбавте настій водою у співвідношенні 1:10. Полийте квіти під корінь, щоб розчин не потрапляв на листя.
  3. Настій трав. Зберіть кульбаби, кропиву, живокіст, чистотіл та інші трави. Заповніть бочку або відро на 2/3 травами, долийте водою доверху. Залиште настоятися 2 тижні, а перед використанням розбавте водою у співвідношенні 1:10. Полийте гортензії.
  4. Деревний попіл. Розсипте деревну золу навколо куща гортензії, акуратно закладіть золу в ґрунт. Полийте кущ водою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-09 16:35:07