Україна і світ

Коли стартують Олімпійські ігри-2024 та що відомо про церемонію відкриття

Літні Олімпійські ігри-2024 у Парижі стартують вже цього тижня. Францію обрали господаркою змагань у 2017 році.

Париж стане другим містом після Лондона, яке тричі приймало літню Олімпіаду. Вперше це було ще у 1900 році, а вдруге – у 1924. Для самої Франції – це буде вже шоста Олімпіада як господарки змагань, адже ще тричі вона проводила зимові Ігри.

Факти ICTV розповідають, де та коли відбудуться літні Олімпійські ігри у Парижі, а також що відомо про церемонію відкриття.

Зараз дивляться

Коли Олімпійські ігри-2024: дата

Олімпійські ігри 2024 стартують з офіційної церемонії у Парижі 26 липня та триватимуть до 11 серпня. Проте, у деяких видах спорту змагання стартують у середу, 24 липня. Перш за все – це командні види спорту, такі як регбі та футбол.

Всього у програмі літньої Олімпіади-2024 у Парижі розіграють понад 300 комплектів нагород у 32 видах спорту. До програми додали брейкінг, скейтбординг, серфінг та спортивне скелелазіння. Україна буде представлена у двох дебютних видах спорту – брейкінгу та скелелазінні.

Де відбудеться Олімпіада-2024

Офіційним місцем проведення Олімпійських ігор-2024 є Париж. Але французька столиця не єдина, де відбудуться змагання.

Частина змагань у деяких видах спорту запланована у передмісті Парижа, перш за все йдеться про Стад де Франс у Сен-Дені, де заплановані змагання з легкої атлетики та регбі.

У Сен-Дені в Центрі водних видів спорту також змагатимуться за медалі синхроністки, стрибуни у воду та ватерполісти. А на морському стадіоні Вейр-сюр-Марн відбудуться змагання з веслування.

На захід від Парижа, на стадіоні Ів дю Мануар у Коломбі заплановані змагання з хокею на траві. Також у регіоні О-де-Сен пройдуть змагання з плавання (запливи), фінали водного поло тощо.

А ось змагання з футболу на Олімпійських іграх-2024 вийдуть за межі Паризького регіону. Матчі відбудуться у таких містах:  Париж, Ліон, Сент-Етьєн, Ніцца, Бордо, Нант і Марсель.

У Марселі також відбудуться змагання з вітрильного спорту. Матчі за золото у гандболі розіграють на стадіоні П’єр де Моруа поблизу Лілля. А ось серфери і зовсім змагатимуться на іншому кінці світу – в Таупо на тихоокеанському острові Таїті.

Церемонія відкриття Олімпіади-2024

Церемонія відкриття Олімпійських ігор відбудеться цієї п’ятниці, 26 липня.

Вперше в історії церемонію відкриття Олімпіади проведуть не на стадіоні, а в самому центрі міста, тобто в серці Парижа.

Команди мають пересуватись у човнах по річці Сена – вздовж всього міста, де глядачі спостерігатимуть грандіозне шоу. Кожна делегація країн-учасниць матиме окремий човен.

Олімпіада, Олімпійські ігри

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 13:09:06