Україна і світ

Підвищення цін на деякі медичні послуги в Україні, причина — НСЗУ

Національна служба здоров’я України (НСЗУ) переглядає тарифи на лікування і пропонує уряду підвищити розцінки на деякі медичні послуги. Про це розповіла голова НСЗУ Наталія Гусак.

У бік зростання

– Тарифи на більшість медпослуг є абсолютно реальними, однак ми хочемо запропонувати уряду переглянути ціни в бік зростання. Це стосуватиметься кардіохірургії та окремих хірургічних втручань із застосуванням інноваційних підходів, – роз’яснила голова НСЗУ.

Крім того, через зростання вартості палива на наступний рік планують переглянути вартість екстреної медичної допомоги, а разом із нею — первинки.

Зараз дивляться

Зростання попиту на лікування

Голова Служби здоров’я також зазначила, що через війну в Україні зростає попит на лікування інсультів та інфарктів, онкологічних захворювань, послуги зі стаціонарного лікування, а також хірургічні та реабілітаційні послуги.

– Загалом я б не говорила про критичність ситуації щодо невідповідності тарифів НСЗУ нинішнім. Коли ми розуміємо, що є необхідність їх перегляду з тих чи інших причин – ми це робимо, – уточнила Гусак.

Очільниця НСЗУ нагадала, що, зокрема, тарифи переглядали у 2023-2024 роках і, безумовно, така процедура відбудеться і у 2025 році.

Джерело: Mind

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 12:57:05