Україна і світ

Україна активно наповнює свої підземні газові сховища

За даними Групи Нафтогаз, наразі в вітчизняних підземках – уже понад 10 млрд куб. блакитного палива. Загалом же до листопада у сховищах планують накопичити 13,2 млрд куб. газу. У національній компанії запевняють: цього об’єму палива вистачить для всіх споживачів, зокрема й виробників електроенергії.

– До 1 листопада ми плануємо мати більш, аніж 13 млрд. 13,2 млрд куб. Ми вже пройшли половину літа. Я всіх вітаю з тим фактом, що в нас вже більше 10 млрд куб. в наших підземних сховищах. Ми динамічно йдемо до досягнення нашої мети – мати відповідний об’єм, який забезпечить українців газом, теплом, допомагати нашим електрогенеруючим компаніям, – говорить голова правління НАК Нафтогаз України Олексій Чернишов.

Узимку українці будуть із газом

Це буде вже друга зима поспіль, яку Україна пройде винятково на газі власного видобутку. Він, на щастя, зростає. Зокрема – завдяки бурінню нових високопродуктивних свердловин. Попри війну та обстріли енергетичної інфраструктури, за перше півріччя цього року Група Нафтогаз видобула 7,3 млрд куб. блакитного палива. Це на 8% більше, аніж за аналогічний період торік. Тож узимку українці будуть із газом.

– Підготовка до майбутньої зими в нашій історії має дуже, дуже відповідальний характер. Я хотів би зауважити, що окрім електроенергії природний газ має стратегічне, і я не перебільшую – стратегічне значення, для того, щоб пройти цю зиму впевнено. Група Нафтогаз постійно працює над тим, щоб захистити той об’єм видобутку і зберегти. Для того, щоб наші споживачі: домогосподарства, наші родини, також муніципалітети були забезпечені газом протягом всього опалювального сезону. Об’ємів достатньо, – зауважує Олексій Чернишов.

Зараз дивляться

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 12:37:05