Україна і світ

Київські кардіологи врятували жінку, в якої серце зупинялось 1,5 тис.разів на добу

Лікарі київського інституту Амосова провели інноваційну операцію на серці та врятували від встановлення кардіостимулятора жінку, в якої серце зупинялось до 1,5 тис.разів на добу.

Ускладнення після ангіни

Дарія захворіла у 16 років на постміокардитичний кардіосклероз та AV-блокаду. Вона страждала від сильних запаморочень, а серце зупинялося до 1,5 тис. разів на добу.

Такі проблеми виникли після гнійної ангіни. Призначена медикаментозна терапія та лікування дали успішні результати, однак після народження дітей хвороба повернулася.

Зараз дивляться

У 2022 році пацієнтка переїхала до Німеччини, де стала на облік кардіолога. Лікарі рекомендували встановити кардіостимулятор, оскільки стан Дарії стрімко погіршувався через постійний стрес.

Інноваційна операція

Під час відпустки в Києві Дарія дізналася про кардіонейроабляцію, інноваційну інвазивну операцію, яку проводили в інституті Амосова.

Фото: Національний інститут серцево-судинної хірургії

Українські кардіологи підтвердили, що це дійсно можливо і успішно виконали хірургічне втручання. Операція тривала кілька годин, а вже наступного дня жінку виписали додому.

Через 1,5 місяця контрольне обстеження в Німеччині показало, що у Дарії більше немає жодних порушень серцевого ритму, а AV-блокада взагалі не реєструється. Тож кардіостимулятор їй більше не потрібен.

Джерело і фото: Національний інститут серцево-судинної хірургії імені М.М. Амосова

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-23 11:49:05