Львівський портал

Перебрався у Крим і став російським пропагандистом: львів’янину винесли вирок

Уродженцю Львова, який переїхав в окупований Крим і став там російським пропагандистом, суд дав 12 років тюрми з конфіскацією майна. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській обласній прокуратурі.

Йдеться про українця, уродженця Львова, який зараз проживає в тимчасово окупованому Криму. У суді доведено, що він здійснює пропагандистську діяльність задля підтримки Росії.

Для цього чоловік в особистому Telegram-каналі систематично поширює свої маніпулятивні відеоматеріали, в яких висловлює прихильність РФ, її рішенням та діям щодо війни в Україні.

«У своїх відеозверненнях він виправдовує та визнає правомірною збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014 році. Також заперечує тимчасову окупацію частини території держави. Стверджує, що окупанти прийшли з єдиним наміром – покращити життя як росіян, так і українців», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, фігурант називає себе істориком, засновником російського руху України і каже, що бореться з «нацизмом та геноцидом», який існує щодо росіян.

Суд визнав чоловіка винним у пособництві державі-агресору та виправдовуванні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 111-2, ч. 2, 3 ст. 436-2 Кримінального кодексу України).

Йому призначили покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна, а також позбавили права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування протягом 15 років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-21 09:25:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин