Україна і світ

Представники Посольств Ірландії та Естонії разом з українськими військовими підкорили Говерлу

До заходу також долучились громадська організація «Армія громад України», закарпатське крайове товариство «Просвіта» та інші. Організатором ж заходу виступила Ясінянська територіальна громада та голова закарпатського осередку ГО «Українська військова організація Спас-23» Микола Журавльов. Захід відбувся за погодженням Офісу Президента України та за підтримки Командувача військ Оперативного командування «Північ» генерал-майора Дмитра Красильникова.

— Вже кілька років ми проводимо такі потужні міжнародні зустрічі на території столиці Гуцульщини – Ясінях. – розповів Микола Журавльов. – Проте, на жаль, через російську агресію ми не можемо зібрати більшу кількість закордонних послів, аби обговорити з ними тут, у мальовничій місцині серед українських Карпат, майбутнє нашої держави. Разом з тим, на запрошення радо відгукнулись представники Посольств Ірландії та Естонії та вивчили необхідність даного регіону та України загалом у гуманітарній та економічні допомозі.



Своєю чергою повірений у справах Ірландії в Україні Алекс Редмонд повідомив, що його країна продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні та виділяє відповідні кошти на вкрай важливі потреби. Більше того, раніше АрміяInform повідомляла,  що Україна та Ірландія найближчим часом підпишуть безпекову угода, що є важливою складовою обороноздатності нашої країни у майбутньому.

— Ми дякуємо за запрошення відвідати Закарпаття та здійснити спільне з українськими воїнами сходження на гору Говерла, – повідомив повірений у справах Ірландії в Україні (Charge d’affaires) Алекс Редмонд. – Це почесна справа, особливо в час війни і ми це цінуємо. Ірландія з початку широкомасштабного вторгнення робить все можливе, аби допомогти мужньому українському народові. Наша допомога, в основному — це гуманітарний сектор. Ірландія вже надала 350 млн євро фінансової допомоги. Ще 250 млн євро будуть надані впродовж цього року.

За попередньою інформацією від Миколи Журавльова, масштабніший захід із залученням більшої кількості іноземних високопосадовців планується взимку. Наразі розробляється концепція   створення спеціального мистецького хабу у Ясінях із залученням українських та європейських художників, українських військовослужбовців та іноземних високопосадовців.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото автора

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-27 19:55:23

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин