Україна і світ

Україна дякує Люксембургу за військову допомогу та планує розширення співпраці

Як інформує Міністерство оборони України, під час розмови Олександр Балануца подякував пані Бакес за лідерство та участь Люксембургу в різних коаліціях спроможностей, зокрема в ІТ коаліції, артилерійській та авіаційній коаліціях.

За більш ніж два роки, загальний обсяг військової допомоги, наданої Люксембургом, вже перевищив 16% оборонного бюджету країни. Крім того, Люксембург є учасником місії ЄС з тренування українських військових, і Україна в листопаді очікує на продовження місії EUMAM.


«Вдячний Люксембургу за постійну допомогу Україні та Збройним Силам. Ваша адвокація підтримки України в Європі та світі відіграє ключову роль. Запрошую вас від імені Міністра оборони України до Києва та планую найближчим часом відвідати Люксембург, щоб подякувати особисто та обговорити можливі шляхи нарощування двостороннього оборонного співробітництва», — зазначив Олександр Балануца.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас міністерка оборони Люксембургу Юріко Бакес зазначила, що наразі триває робота над підписанням двосторонньої безпекової угоди між країнами та запевнила у непохитній підтримці з боку Люксембургу.

Джерело: Інформаційне агентство АрміяInform
2024-06-27 19:33:06

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин