Україна і світ

На Sotheby’s продали оригінал ілюстрації до першого Гаррі Поттера

Оригінальна ілюстрація до першого видання книги Джоан Роулінг Гаррі Поттер і філософський камінь 1997 року встановила рекорд на аукціоні, влаштованому Sotheby’s.

За скільки продали ілюстрацію до першого Гаррі Поттера

Організатори з аукціонного дому розраховували виручити за раритет $600 тис. До слова, це максимум за будь-який предмет, повʼязаний із Поттеріаною, що колись встановлювали на  Sotheby’s. Проте реальність більше ніж втричі перевершила очікування.

Майже 10 хвилин тривали запеклі торги між чотирма претендентами на акварельний малюнок авторства Томаса Тейлора. В результаті ілюстрація пішла з молотка за $1,9 млн.

Зараз дивляться

На малюнку, що став обкладинкою першої книги про пригоди Гаррі Поттера, зображений відомий в усьому світі хлопчик, що вижив. Його легко впізнати за скуйовдженим темним волоссям, круглими окулярами та шрамом у вигляді блискавки. Перед читачами Поттер постає готовим сісти на Гоґвортс Експрес, що відвезе його до школи магії.

За даними Sotheby’s, Тейлор, якому на той час було лише 23 роки, створив оригінальне зображення обкладинки за два дні. Його також використали для кількох перекладених версій книги.

Фото: скрин з фільму, скрин з відео Sotheby’s 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо ви побачили помилку в тексті, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Cntrl + Entr.


Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-27 19:31:32

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин