Україна і світ

Нардеп Микола Задорожній вимагав хабар під час ремонту водогону на Сумщині, його виключили з партії

В Україні повідомили про підозру народному депутату, який вимагав хабара за те, щоб не перешкоджати у проведенні ремонтних робіт об’єктів інфраструктури у Сумській області.

У чому підозрюється Микола Задорожній

За даними НАБУ і САП, у березні народний депутат України Микола Задорожній заявив про прохання надати неправомірну вигоду главі сільської ради на Сумщині та організації її одержання, щоб не перешкоджати у проведенні тендеру на ремонт водогону в Охтирському районі.

Як дізналися слідчі, “відкат” нардепа становив 10% від загальної суми укладеного контракту, а ще 4 % призначалися для місцевих правоохоронців, які за це не мали чинити перешкод в освоєнні виділених коштів.

Зараз дивляться

Як стверджують в НАБУ і САП, йдеться загалом про суму 3,4 млн грн.

Нардепу Миколі Задорожному повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), ч. 3 ст. 27 (Види співучасників) Кримінального кодексу України.

Зараз триває досудове розслідування, встановлюються інші можливі учасники схеми. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу народному депутату.

Підозра Миколі Задорожному – що відповіли у фракції

Речниця фракції Слуга Народу у Верховній Раді Юлія Палійчук зазначила, що виступає за повне та об’єктивне розслідування інциденту, фігурантом якого, за інформацією НАБУ, може бути народний депутат Микола Задорожній.

Юлія Палійчук стверджує, що якщо вину народного депутата України доведуть, тоді він має понести відповідальність відповідно до закону.

Водночас членство Миколи Задорожного у фракції буде призупинено на час розслідування. Також його виключили зі складу парламентської ТСК, в якій він працює.

За словами речниці, фракція засуджує будь-які прояви корупції, а кожен, хто вдається до таких дій, має нести відповідальність, незалежно від статусів і посад.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-15 22:38:06