Україна і світ

Кросовери та пікапи: які дизельні авто купували українці в липні 2024


Українці активно купували дизельні авто в середині літа – всього за липень таких зареєстрували понад 6,3 тис. одиниць. Саме час дізнатися, які моделі цікавили наших водіїв найчастіше.

Найпопулярніші дизельні авто липня 2024 року в Україні

За даними Укравтопрому, за липень купили на 17% менше авто на дизелі, ніж минулого року. Із загальної кількості в 6,3 тис. авто, тільки 1,6 тис. були новими, а 4,7 тис. привезли з інших країн.

Серед загальної кількості нових зареєстрованих у липні авто, нові дизельні становлять лише 26%, а серед вживаних – 23%.

Зараз дивляться

Серед нових із салону найчастіше купували з дизельним двигуном Renault Duster – 439 авто. Друге місце за японським пікапом Toyota Hilux – 143 авто. Трійку лідерів замикає кросовер Volkswagen Touareg – 109 авто. Примітно, що в лідерах зміцнилися кросовери та пікапи.

Ситуація на ринку привезених дизельних авто з пробігом зовсім інша. Українці в липні купували Renault Megane – 425 авто. На другому місці – доступний і надійний Volkswage Passat – 352 авто. Трійку лідерів замикає чеський автопром – Skoda Octavia та 338 авто.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Наші водії також люблять і гібридні авто – вони здатні заощадити на паливі, і при цьому можуть проїхати великі відстані. Toyota Rav-4 став найпопулярнішим новим гібридом липня 2024 року. Автомобіль відносно доступний, і при цьому він вважається надійним.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-21 15:18:23