Львівський портал

Чи виявили в повітрі у Львові хлор: результати дослідження

Зважаючи на забруднення повітря у Тернополі після атаки «Шахеда» по нафтовому підприємству, у Львові теж провели контрольні заміри і встановили, що хлору у повітрі немає. Про це Львівському порталу повідомили в обласному центрі контролю та профілактики хвороб.

Санітарно-гігієнічна лабораторія Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб перевірило повітря у Львові на рівень хлору. Встановлено, що станом на 21 серпня цієї небезпечної речовини немає.

«Шановні мешканці Львова, у повітрі хлору немає. Показник 0 при допустимому до 0,1. Моніторинг триває», – йдеться у повідомленні.

Зазначимо, напередодні 20 серпня російські окупанти вдарили «Шахедом» по нафтовому підприємству у Тернополі, внаслідок чого спалахнула масштабна пожежа.

Фахівці відразу почали моніторити якість повітря й закликали мешканців без потреби не виходити з дому, максимально обмежити перебування дітей на вулиці, зачинити вікна в приміщеннях, а також ретельно мити продукти, принесені з двору.

Згодом лабораторні дослідження показали, що після ворожої атаки рівень хлору у повітрі на Тернопільщині перевищував норму у 4-10 разів.

Додамо, що хлор – зеленувато-жовтий газ із різким запахом, він є важчим повітря, тож накопичується у низинах, підвалах чи тунелях. Під час випаровування в повітря рідкий хлор утворює з водяним паром білий туман.

Щоб унеможливити потрапляння забрудненого повітря, мешканцям Тернопільщини радили закрити щільно вікна вологими простирадлами, щоб хлор, який є у атмосферному повітрі, зв’язувався з водою і не потрапляв у приміщення.

Серед ознак отруєння хлором – різкий біль за грудиною, сухий кашель, блювання, задуха, порушення координації рухів, сльозотеча. При наданні першої допомоги рекомендують, зокрема, промивати ніс і рот розчином зі содою.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-08-21 12:37:49