Львівський портал

На окремих ділянках на півночі Харківщини ЗСУ зайняли більш вигідні позиції, – Генштаб

Задля збереження життів українські військові перемістились на більш вигідні позиції у районі Вовчанська та Лук’янців на півночі Харківщини. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу за 14 травня.

Так, станом на 23:00 на Харківському напрямку підрозділи наших військ відбили 11 атак окупантів, зокрема на напрямках Глибоке – Липці, Лук’янці – Липці, Борисівка – Нескучне, Шебекіно (РФ) – Вовчанськ, три бойові зіткнення ще тривають.

«На окремих ділянках, в районах Лук’янців та Вовчанська, внаслідок вогневого впливу та штурмових дій противника, для збереження життя наших військовослужбовців та уникнення втрат, підрозділи здійснили маневр та перемістились на більш вигідні позиції. Бої тривають», – йдеться у повідомленні.

Водночас у Генштабі додають, що Сили оборони не дають російським окупантам закріпитись і проводять контратакуючі дії. Ворог перебуває під постійним вогневим контролем артилерії та підрозділів БпЛА.

На цьому напрямку втрати особового складу ворога протягом 14 травня складають 162 військовослужбовці, знищено і пошкоджено 26 одиниць озброєння та військової техніки.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-05-14 23:31:57