Львівський портал

На Львівщині вже 300 сімей купили житло за програмою єОселя

Від початку року понад 300 сімей на Львівщині взяли іпотеку на житло завдяки програмі єОселя Про це повідомив очільник Львівської ОВА Максим Козицький.

єОселя – це державна програма пільгового іпотечного кредитування, яка покликана зробити житло більш доступним для певних категорій громадян України. Максимальний термін кредиту – 20 років, перший внесок – не менше ніж 20%. Валюта фіксована у гривні. Відсоткова ставка 7% річних або 3% річних для пільгових категорій.

«Але завдяки Львівській ОВА може становити 4% або навіть 0% річних. Є певні пільгові категорії: це військовослужбовці за контрактом, ДСНС, нацгвардія, Держприкордонслужба, поліція, а ще – учасники бойових дій, сім’ї загиблих внаслідок війни, а також ветерани війни. Вони отримують додаткову компенсацію  від Львівської ОВА 3% річних», – розповів заступник директора Львівської ОД АБ «Укргзабанк» Тарас Шмигельський.

За програмою Оселя можна отримати як квартиру, так і приватний будинок. Але приватні будинки можуть бути лише ті, які вже здали в експлуатацію. Багатоквартирні можна на стадії будівництва, проте вони мають бути акредитовані в банку.

Ви теж можете стати учасником програми, якщо:

є повнолітнім громадянином України без власного житла або з ним, але воно замале для вашої сім’ї;

не є учасником інших пільгових державних програм із забезпеченням житлом і не перебуваєте під санкціями.

Нерухомість, яка перебуває у зоні бойових дій чи у тимчасовій окупації, не враховують.

«Державна програма єОселя дозволяє отримувати дешевий іпотечний кредит для отримання власного житла. Вона діє і для військовослужбовців та їхніх сімей. Львівська обласна державна адміністрація коштами обласного бюджету допомагає здешевлювати кредити і на це цього року запланували 15 мільйонів гривень. Від початку року доступною іпотекою у нашій області скористалися вже понад 300 сімей. Пропонуємо нашим воїнам та ветеранам звертатися в банки, запитувати про можливості для здешевлення іпотечного житла і отримувати власні домівки. Перемоги нам!», – зазначив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-03 11:35:22