Львівський портал

Ексголова сільради на Золочівщині підробив заповіт померлої пенсіонерки і привласнив 1,7 га землі

Колишнього голову однієї із сільрад Золочівщини судитимуть за підробку заповіту померлої пенсіонерки та привласненні її земельних ділянок. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у 2020 році обвинувачений, використовуючи своє службове становище, підробив довідку сільської ради та дублікат заповіту від імені померлої особи. Зокрема, зазначив неправдиві відомості про те, що усе майно, яке належало пенсіонерці, остання заповіла йому.

Надалі подав вищезгадані підроблені документи у нотаріальну контору та оформив спадщину на дві земельні ділянки загальною площею майже 1,7 га.

Згодом чоловік звернувся до сесії сільської ради, яку очолював, із заявою про надання йому дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою на вказані землі.

Після виготовлення такої, видав за своїм підписом рішення сесії про її затвердження та передачу земельних ділянок вартістю майже 900 тис. грн собі у власність.

За клопотанням прокурора на земельні ділянки накладено арешт.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 33-річного колишнього голови однієї із сільрад Золочівщини. Йому інкримінують службове підроблення офіційного документа, використання завідомо підробленого документа, а також зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає до шести років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

За даними ZAXID.NET, ідеться про ексголову Червоненської сільської ради 33-річного Василя Зозулю.

Видання знайшло ухвалу суду, де вказано, що ексголова села дізнався, що померла у 2003 році пенсіонерка мала право на пай 1,74 га, що перебував у колективній власності ССГ імені Данила Галицького.

У вересні 2020 року Василь Зозуля від імені померлої підробив дублікат її заповіту на свою користь і поставив на ньому підпис від імені секретаря сільради. Згодом він виніс відповідні рішення на розгляд сесії, завірені також підробленим підписом секретаря.

15 жовтня 2020 року сесія ці рішення затвердила, а 4 листопада він зареєстрував на ці ділянки право власності. За даними земельного кадастру, зараз обидві ділянки 1,4 і 0,26 га належать Василю Зозулі та передані в оренду ТзОВ «Княжі лани». Вартість обох ділянок оцінюється в 875,7 тис. гривень.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-05 11:41:56