Львівський портал

Підробив заповіт померлої пенсіонерки: судитимуть ексголову сільради на Золочівщині

Колишнього голову однієї із сільрад Золочівщини судитимуть за підробку заповіту померлої пенсіонерки та привласненні її земельних ділянок. Про це Львівському порталу повідомили у відділі інформаційної політики Львівської обласної прокуратури.

Слідством встановлено, що у 2020 році обвинувачений, використовуючи своє службове становище, підробив довідку сільської ради та дублікат заповіту від імені померлої особи. Зокрема, зазначив неправдиві відомості про те, що усе майно, яке належало пенсіонерці, остання заповіла йому.

Надалі подав вищезгадані підроблені документи у нотаріальну контору та оформив спадщину на дві земельні ділянки загальною площею майже 1,7 га.

Згодом чоловік звернувся до сесії сільської ради, яку очолював, із заявою про надання йому дозволу на виготовлення технічної документації із землеустрою на вказані землі.

Після виготовлення такої, видав за своїм підписом рішення сесії про її затвердження та передачу земельних ділянок вартістю майже 900 тис. грн собі у власність.

За клопотанням прокурора на земельні ділянки накладено арешт.

До суду скерували обвинувальний акт стосовно 33-річного колишнього голови однієї із сільрад Золочівщини. Йому інкримінують службове підроблення офіційного документа, використання завідомо підробленого документа, а також зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 366, ч. 4 ст. 358, ч. 2 ст. 364 КК України). Санкція статті передбачає до шести років тюрми з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-07-05 11:41:56