Львівський портал

На Львівщині викрили благодійний фонд на ввезенні авто під прикриттям допомоги для ЗСУ

На кордоні з Польщею викрили полтавський благодійний фонд, керівник якого хотів ввезти в Україну без розмитнення два кросовери, прикриваючись допомогою для ЗСУ. Про це Львівському порталу повідомили у Львівській митниці.

У пункт пропуску «Грушів – Будомеж» цими днями прибув 55-річний водій, керівник одного з полтавських благодійних фондів. Під час митного контролю він заявив, що перевозить як гуманітарну допомогу для ЗСУ два позашляховики білого кольору Nissan Roque (2021 рjre) та Audi Q5 (2018 року). Їхня вартість становить більше 900 тисяч грн.

Згідно з поданими документами відправниками машин були дві американські компанії, отримувачем – один із благодійних фондів Полтавщини.

Під час огляду автомобіля, на якому приїхав чоловік, митники виявили два рахунки-фактури, які підтверджували, що кросовери переміщали в Україну згідно з зовнішньоекономічним контрактом між фірмою із США (продавець) та українським торгівельним підприємством (покупець).

Однак керівник полтавського благодійного фонду надав письмове пояснення, в якому вказав, що українське підприємство, яке фігурує у документах, придбало і подарувало ці два легковики його організації. А вона в подальшому нібито має передати позашляховики для ЗСУ.

Для перевірки Львівська митниця звернулася до підприємства, яке фігурує у документах. Це фірма, яка знаходиться у Львові, і віддавна займається торгівлею автомобілями. Її представники спростували факт придбання вищезгаданих кросоверів, а також заявили, що не знайомі з керівником такого благодійного фонду.

За цим фактом складено адмінпротокол за до ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. Також про незаконну «схему» сповістили поліцію.

Санкція статті передбачає накладення штрафу розміром від 50% до 100% вартості кросоверів, а також їхню конфіскацію.

Автомобілі наразі вилучили, крапку у цій історії поставить суд.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Фото: Львівська митниця

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-06-21 12:25:55

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин