Україна і світ

Консенсусу щодо ударів України вглиб Росії немає – Байден після візиту в Берлін

Фото: Getty Images

Президент Сполучених Штатів Джо Байден заявив про відсутність консенсусу серед західних лідерів щодо надання Україні дозволу з ударів далекобійною зброєю вглиб Росії.

Про це американський лідер заявив після зустрічі з трьома європейськими лідерами в Берліні, 18 жовтня.

Позиція США щодо ударів України вглиб РФ

Журналісти спитали Байдена, чи наразі є ймовірність того, що позиція Заходу щодо ударів вглиб Росії далекобійним озброєнням України зміниться. Преса підкреслила, що це є однією з пропозицій Плану перемогу, який запропонував президент Володимир Зеленський.

– У зовнішній політиці ніколи не кажуть: “Я ніколи не передумаю”. Але наразі консенсусу щодо далекобійної зброї немає, – сказав у відповідь президент Сполучених Штатів.

Нагадаємо, українська влада давно переконує західних партнерів щодо надання дозволу з використання далекобійних ракет для ураження складів, авіабаз та іншої військової інфраструктури РФ.

Раніше у США вказували, що з цього питання тривають дискусії, а у Білому домі обговорювали те, чи можливо надати Україні відповідний дозвіл.

Ба більше, удари вглиб Росії є однією з запитів влади України до Заходу, що було прописано у Плані перемоги, який напередодні презентував президент Володимир Зеленський.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Паралельно із цим міністри закордонних справ країн Нордично-Балтійської вісімки (NB8) заявили про підтримку дозволу для України бити по військових цілях в глибині Росії.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-19 00:00:33