Україна і світ

Економічне бронювання: Зеленський пояснив, яким воно має бути

Фото: Факти ICTV

Економічне бронювання в Україні має бути справедливим. Воно досі не запроваджено, тому що це складне питання.

Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський в інтерв’ю українським журналістам, яке транслювали в ефірі національного телемарафону Єдині новини.

Економічне бронювання – яким має бути

– Якщо економічне бронювання застосовувати повністю або наново, то воно повинно бути справедливим. І ось як знайти цю справедливість – це завдання Міністерства економіки передусім, прем’єр-міністра України.

Я вважаю, чесно, що ті моделі, які вони мені показували, поки що не зовсім справедливі. Тут складно обрати одну професію, не обрати іншу. Інші повинні бути критерії. Критерії – це все ж таки не професія, – заявив президент.

За його словами, Україна вже забронювала від мобілізації працівників, які роблять свій внесок в оборонно-промисловому секторі.

– Щодо критичної інфраструктури та професій, без яких не може просто вижити військо в час війни – це вже зроблено. Ми розуміємо, що оборонна промисловість працює, а люди там заброньовані. У тому чи іншому виді, але всі ключові спеціалісти працюють – це факт, – сказав глава держави.

На його думку, інші критерії для економічного бронювання – це дійсно складне питання.

– Я думаю, що його не запроваджено досі саме через це, тому що знайти цей баланс складно. Військові бояться, тому що вважають, що буде недостатньо нових сил. Бізнес по-іншому ставиться.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо це буде, які критерії? Щоб не відбулося так, що тільки бізнес, де є дуже багаті прибутки. А як же середній і малий бізнес? Мені здається, тут поки балансу немає. Не можна просто шашкою махати, – наголосив президент України.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 20:35:19