Львівський портал

Працівник «Укрзалізниці», який наводив російські удари по ЗСУ, отримав довічне ув’язнення

Довічний термін позбавлення волі отримав агент фсб, який «працював» на Дніпропетровщині та наводив удари росії по ешелонах ЗСУ. Засудженим є працівник місцевої станції «Укрзалізниці». Про це Львівському порталу повідомили у Службі безпеки України.

Посадовець готував координати для російських атак на військову та критичну інфраструктуру регіону.

Основними цілями ворога були залізничні вузли, які використовуються для перевезення важкого озброєння та боєприпасів на передову.

Також окупантів цікавили місця зосередження особового складу та військової техніки українських військ, які залучені до бойових завдань.

Правоохоронці викрили зрадника ще на початковому етапі його підривної діяльності і затримали у січні цього року після документування злочинів.

За даними слідства, 39-річний залізничник потрапив у поле зору окупантів через свої коментарі у прокремлівських Telegram-каналах, де схвалював війну рф проти України.

Після дистанційного вербування агент перебував на зв’язку з кадровим співробітником фсб, особу якого встановлено Службою безпеки.

Під час обшуків у зрадника вилучили мобільний телефон із доказами роботи на ворога.

Суд визнав його винним за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-18 20:45:12