Україна і світ

КНДР вторгається в Європу з Росією, треба діяти без зволікань – МЗС України

Фото: МЗС

Світ має усвідомити, що Північна Корея підтримує російську агресію проти України зброєю та особовим складом, тому необхідно негайно та рішуче діяти разом.

КНДР допомагає РФ у війні: Україна закликає світ діяти

Міністр закордонних справ Андрій Сибіга наголосив, що КНДР допомагає Росії зброєю та особовим складом, а не найманцями. Ці регулярні підрозділи РФ планує використовувати як гарматне м’ясо.

– Євроатлантична спільнота має усвідомити той факт, що КНДР вторгається в Європу пліч-о-пліч з Росією, і діяти без зволікань, – вважає очільник МЗС.

На його думку, Росія залучає Північну Корею у війну проти України, вдаючись до серйозної ескалації повномасштабної агресії.

Тому Україна вимагає негайної та рішучої реакції з боку євроатлантичної спільноти та світу.

Очільник МЗС вважає, що найкращою відповіддю буде повна підтримка та реалізація союзниками Плану перемоги, який представив президент України Володимир Зеленський.

Андрій Сибіга наголосив, що Росія масштабує повномасштабну війну, тому союзники мають посилити військову підтримку України, дати дозвіл на далекобійні удари та запрошення в НАТО, почати збивати російські ракети та дрони.

Начальник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що зараз у Росії перебувають близько 11 тис. північнокорейських піхотинців, яких залучать до війни проти України.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Водночас розвідка Південної Кореї повідомляє, що КНДР відправила для війни в Україні трохи більше – близько 12 тис. солдатів.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 22:23:52