Україна і світ

ФБР пропонує $50 тис. за учасника Олімпіади, звинуваченого у наркоторгівлі і вбивствах

Фото: Getty Images

Колишньому канадському сноубордисту Раяну Веддінгу, який брав участь в Олімпіаді-2002, висунули звинувачення в організації наркоугруповання, яке переправляло партії кокаїну, а також вбило кількох людей.

Про це повідомив телеканал ESPN, посилаючись на заяви прокуратури та ФБР.

Раяна Веддінга звинувачують у наркоторгівлі та вбивстві

Повідомляється, що Федеральне бюро розслідувань (ФБР) оголосило  винагороду у $50 тис. за інформацію, яка допоможе знайти і заарештувати Веддінга. Колишній спортсмен має громадянство Канади, але останнім часом проживав у Мексиці.

Правоохоронні органи США звинувачують 43-річного Веддінга в управлінні злочинним підприємством, вбивстві, змові з метою розповсюдження кокаїну та інших злочинах.

Скриншот: FBI

За даними прокуратури, наркоугруповання Веддінга перевозило великі партії кокаїну з Колумбії через Мексику і Каліфорнію до Канади та інших міст Сполучених Штатів. Для перевезень вони використовували напівпричепи.

За рік вдавалося перевозити 60 тонн кокаїну. Колишній сноубордист є одним із 16 осіб, яких звинувачують у зв’язках з угрупованням. Однак Веддінг та ще четверо фігурантів перебувають у бігах.

Спеціальний агент ФБР у Лос-Анджелесі Крісті Гокінс повідомила, що у зв’язку з цією справою у Флориді, Мічигані, Канаді, Колумбії та Мексиці було заарештовано десятки людей.

Раян Джеймс Веддінг представляв Канаду на зимових Олімпійських іграх 2002 року в Солт-Лейк-Сіті. Він фінішував 24-м у паралельному гігантському слаломі.

Раніше його вже судили у США за змову з метою розповсюдження кокаїну та засудили до тюремного ув’язнення в 2010 році.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

За словами прокурора із Лос-Анджелесу Мартіна Естради, що американська влада вважає, що після звільнення Веддінг відновив торгівлю наркотиками і опинився під захистом мексиканського картелю Сіналоа.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 19:32:05