Україна і світ

Закінчення хоча б гарячої фази війни: Зеленський про очікування від другого Саміту миру

Фото: Офіс президента

Другий Саміт миру має відрізнятися від першого тим, що на ньому мають бути ухвалені рішення, які сприятимуть завершенню гарячої фази російсько-української війни.

Про це в інтерв’ю українським журналісткам заявив президент Володимир Зеленський, трансляція чого відбувалась в ефірі телемарафону Єдині новини.

Другий Саміт миру

Главу держави запитали, що для України буде ознакою, аби зрозуміти, що держава готова проводити другий Саміт миру.

У відповідь на це Зеленський заявив, що Україна має вийти з цього заходу з результатом.

– Нам потрібен результат, результат закінчення війни, хоча б гарячої фази війни. Нам потрібен результат для України та для людей, але – справедливий результат. Бажано бути сильними, завдяки Плану перемоги, і ще завдяки якимось речам, наприклад, посилення підтримки від США, чи внутрішня підтримка – об’єднане українське суспільство, – сказав він.

Президент України наголосив, що другий Саміт миру не має стати “протокольним заходом”.

– Якісь позитивні речі щодо наближення закінчення війни повинні бути до цього зроблені. Потім проведення Саміту, на якому варто проговорити наступні кроки. Але просто робити декларативний саміт, щоб зібралось 100 країн і (говорили, – Ред.) про що? Ні про що? Це небажано для нас. Ми тоді втратимо можливість наступних кроків щодо завершення війни, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, раніше очільник МЗС України Андрій Сибіга казав, що наступний Саміт миру має стати тим, що наблизить українську державу до встановлення миру. Натомість цей саміт не повинен бути протокольною подією.

Нагадаємо, перший Саміт миру проходив протягом 15-16 червня у Швейцарії, де сторони обговорили три пункти Формули миру.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Володимир Зеленський раніше вказував, що проведення Україною другого Саміту миру не залежатиме від того, чи підтримають партнери План перемоги.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-10-18 20:13:20