Львівський портал

Україна повернула з полону ще 95 своїх захисників

Між Україною і росією 18 жовтня відбувся обмін полоненими, додому повернулися 95 українців. Про це Львівському порталу повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Серед звільнених з полону – нацгвардійці, військові моряки, воїни ЗСУ, прикордонники та представники інших підрозділів Сил безпеки та оборони.

Вони боронили Маріуполь, Донеччину, Луганщину, Київщину, Харківщину, Чернігівщину та Херсонщину. Серед них – 69 солдатів і сержантів та 26 офіцерів.

«Чимало наших звільнених хлопців мають серйозні захворювання та наслідки важких поранень, а також велику втрату ваги через катування та недостатнє харчування», – зазначили у штабі.

Там додали, що особливість 58 обміну в тому, що додому повертаються чимало українців, які отримали так звані «вироки» судової системи країни-агресорки та були «засуджені»: 28 до тривалих термінів, а 20 – до довічного ув’язнення за захист власної землі від агресора.

Омбудсмен Дмитро Лубінець зауважив, що наразі вдома велика кількість тих, хто утримувався у полоні з перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну.

 

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Інформація доповнюється…

Джерело: Інформаційна агенція «ЛЬВІВСЬКИЙ ПОРТАЛ»
2024-10-19 00:31:09