Україна і світ

Комюніке Саміту миру буде відкритим – Єрмак

Фото: Офіс президента

Комюніке Саміту миру  буде відкритим, що дасть змогу іншим країнам долучитися до нього, офіційно заявивши про свою позицію.

Про це в ефірі національного телемарафону Єдині новини заявив керівник Офісу президента Андрій Єрмак.

Комюніке Саміту миру 

Підтримати комюніке зможуть всі охочі, включно з тими країнами, які не приїхали на саміт.

Зараз дивляться

– Чітка позиція по комюніке є, воно розповсюджене серед учасників. Ми очікуємо, що більшість країн приєднається до нього. До нього зможуть приєднатися навіть ті країни, які не приїхали на цей саміт. Ми дуже скоро побачимо перелік країн, які приєдналися до цього комюніке. Але в цих процесах до останньої хвилини йде узгодження, але глобальних питань немає, бо у нас чітка позиція, – сказав він.

Єрмак пояснив, щоб приєднатися до спільного комюніке саміту миру країнам та їх лідерам буде достатньо зробити офіційну заяву про підтримку.

У Швейцарії стартував Саміт миру

У суботу, 15 червня у Швейцарії розпочався Глобальний саміт миру. Президент України Володимир Зеленський і президентка Швейцарії Віола Амхерд відкрили захід спільними заявами.

Зеленський зазначив, що Україна ніколи не хотіла війни, тож усе, про що буде домовлено сьогодні на саміті, стане частиною такого потрібного усім нам миротворчого процесу.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-06-15 16:46:39

Магазин автозапчастини AvtoBot м.Ніжин