Україна і світ

ЗСУ з надходженням допомоги посилять контратаки на фронті – ISW

Фото: Генштаб ЗСУ

У найближчі місяці з прибуттям допомоги від країн Заходу українські військові, імовірно, зможуть посилити масштаб та регулярність контратак.

Таку думку висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Ситуація на фронті: що кажуть в ISW

Наразі армія РФ намагається підтримувати послідовний наступальний тиск на Збройні сили України уздовж всієї східної ділянки фронту.

Зараз дивляться

Таким чином окупанти прагнуть розтягнути українські сили, змусивши командування залучати війська до оборонних операцій замість того, щоб накопичувати ресурси для контрнаступальних операцій.

Попри це, наголошують американські аналітики, Силам оборони вдається проводити тактичні контратаки, використовуючи власні можливості та вразливі для РФ місця.

Ба більше, експерти ISW вважають, що менші за масштабом контрнаступальні операції, імовірно, допоможуть Україні знизити ініціативу окупантів.

Крім того, західна допомога, починаючи з середини травня, вже допомогла українським військовим стабілізувати критичні ділянки фронту та здійснити тактично важливі локалізовані контратаки на півночі Харківської області та в напрямку Кремінної на Луганщині.

Фото: ISW

На переконання представників ISW, допомога від країн-партнерів наразі є єдино можливим способом зруйнувати плани президента РФ Володимира Путіна знищити українську державність.

Нині офіційні особи в країнах Заходу та Сполучених Штатах припускають, що ЗСУ залишатимуться в обороні щонайменше до січня 2025 року.

Натомість партнери сумніваються, що армія РФ зможе здобути значні позиції за цей час.

Водночас, додають експерти, майбутні українські операції зі звільнення захоплених територій не обов’язково повинні бути широкомасштабними.

Це може бути, наприклад, серія комплексних контрнаступальних операцій упродовж 2024-2025 років.

Повномасштабна війна в Україні триває вже 871-шу добу.

За ситуацією в містах можна стежити на інтерактивній карті бойових дій в Україні та карті повітряних тривог в Україні.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-07-13 11:45:06