Україна і світ

Агресія РФ проти України обернулися проти самої Росії – Подоляк

Фото: Факти ICTV

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що військова агресія РФ проти України обернулися проти самої Росії.

Він висловив думку, що судячи з міжнародної реакції, значна частина глобальних співтовариств вважає цю державу законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї.

Реакція Подоляка на події в Курській області

– Абсолютно спокійна, виважена, об’єктивна, заснована на розумінні духу міжнародного права і принципів ведення оборонної війни – саме такою є міжнародна реакція на події в Курській області РФ. Несподівано, несподівано, але дуже показово і демонстративно. Одні не помітили. Іншим все одно. Більшість тихо схвалює, – написав він у своєму Telegram.

Зараз дивляться

Подоляк зазначив, що “тепер неможливе стало можливим, і міфічна російська брутальність і безмежність обернулися проти самої Росії”.

– Собаку, вибачте, справедливо визнали скаженою. Тепер значна частина глобальних спільнот вважає Росію законною ціллю для будь-яких операцій і типів зброї, – додав він.

Це, за словами радника глави Офісу президента, “стало результатом величезної дипломатичної, юридичної, просвітницької роботи (з боку України – ІФ-У)”.

– Крім армії окупанта, Україна також успішно бореться з історично сильними проросійськими симпатіями в деяких регіонах світу і страхом ескалації на Заході. Останній рік був дуже важким, і ніхто не обіцяє, що наступний стане легшим. Але в нас є перемоги, як бачите, не тільки на полі бою, – зазначив радник.

Нагадаємо, 6 серпня у Курській області стався прорив кордону.

Як стверджує російська сторона “українські сили” почали наступ та захопили 45 кв. км території Курської області.

Видання The Telegraph повідомляє, що раптова атака в Курський області принизила російську армію.

Журналісти стверджують, що нібито українські військові за дві доби захопили більше територій, ніж під час контрнаступу у 2023 році.

Хочете отримувати цікаві новини найпершими? Підписуйтесь на наш Telegram

Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Джерело ФАКТИ. ICTV
2024-08-08 21:56:09